Refugiats, volem acollir

Esperanzah! és un Festival que pretén sensibilitzar la població sobre una temàtica social, que cada any, o cada cop que es necessari, es canvia. La temàtica d’enguany la dedicarem a continuar incidint en la denúncia envers l’actual crisis de refugiats que s’està vivint a la Unió Europea i a la resta del món.

Es tracta de persones que s’han vist obligades a abandonar el seu país d’origen i del qual no en poden tornar per temor a la persecució ja sigui per motius de raça, religió, nacionalitat o per la pertinença a un grup social concret o per defensar unes opcions polítiques determinades.

El dret al refugi forma part de la Declaració Universal del Drets Humans. Depèn de cada país d’acollida emprar unes mesures o unes altres d’acord amb les seves pròpies lleis. Cal destacar que les convencions i protocols internacionals obliguen als països a donar asil. Aquestes lleis no diuen res de les condicions infrahumanes en les que estan les persones en condició de refugiats, malvivint, dependents del menjar i de l’ajut que porten les ONG’s que poden treballar al territori,  infants que viuen sols, per què els familiars han desaparegut, o infants que no surten de les tendes de campanya on viuen amb por… . 

L’any 2015 es va contabilitzar un rècord de 38 millions de desplaçats a tot el món.

Esperanzah!, juntament amb altres entitats com Stop Mare Mortum; Caminando Fronteras; Proactiva Open Arms; Les Dones Sàvies de Sant Cosme, La Fundació Cívica Esperanzah, el Cor Safari Fundació Nzuri Daima; Dones Rumb a Gaza-Flotilla de la Llibertat; Pallasos en Rebeldía; Alboan; La Rue del So, Cultura Activa, XES-Xarxa d’Economia social i solidària, estem preparant tres dies on, a través de la cultura, reivindicarem el nostre desig d’un món millor, denunciant les polítiques europees, dient:

F*** YOU TROIKA, VOLEM ACOLLIR. OBRIU FRONTERES.