Lágrimas de sangre

LÁGRIMAS DE SANGRE

Lágrimas de Sangre (LDS) és una banda de rap combatiu-alternatiu, que beu d’estils més enllà del hip-hop, com el rock i el reggae, allunyant-se de tòpics d’herència nord-americà. Els seus 5 components (Neidos, Microbi i Still ill als micròfons, Acid Lemon com a productor i arranjador, i Ramon Anglada tcc Branca-Lama-Ding-Dong (RLDD) a la guitarra) presenten “Si un no es rendeix”, treball amb el qual la banda dóna el salt al format professional després de vàries demos curtes i sengles LPs autoeditats en solitari de cadascun dels seus MCs, i precedits per l’èxit de la seva última maqueta com a formació “la Reial Música Explícita” (desembre 2011).

Durant tot el 2012 la banda ofereix espectacles sense treva, trobant temps per preparar un nou treball curt, “Drets i Dretes”, amb el qual continuen oferint concerts fins al setembre del 2013. En aquell moment, i després de la sortida de Only guan de la formació, la banda decideix prendre un descans per preparar el seu següent LP (així com altres projectes en solitari). Al desembre de 2013 apareix “A la ferida”; treball que signen Microbi i Acid Lemon; presentant-se el productor com a membre de LDS. Just un any després, apareix “Mogudes i Deliris”; el segon treball de Still ill, amb produccions de UnderResistanz.

Tres anys i mig després de “La Real Música Explícita”, LDS torna amb “Si uno no se rinde” un disc de rap combatiu i contestatari: incendiari en alguns temes; forjats en la cruesa i la distorsió de les guitarres elèctriques, crític amb la societat i el moment històric; però amb espai per a la reflexió, la introspecció i l’autocrítica, sobre beats durs i hivernals de pur rap en altres temes, i tot això sense caure en la desesperança i sabent trobar moments per a la festa, amb visites al Reggae i la necessària vibració tropical de les platges del Maresme que caracteritzen la banda des dels seus inicis.
El single “Voy a celebrarlo” ha arribat a 1 millo de visites y s’ha convertit en un dels hits de la banda.

LDS advoca pel “JAIAK BAI, BORROKA ERE BAI” o el que és el mateix: “FIESTA SI, LLUITA TAMBÉ”. LDS té un directe contundent i treballat al detall, que els hi ha obert les portes de les “Barraques” i Festes Majors de tota Catalunya, sent un dels seus punts forts.

LDS te una trajectoria ascendent com es pot comprobar en la gran quantitat d’actuacions del 2015 i l’estiu del 2016 estan presents en la majoria de festes majors de Catalunya i Euskadi, sent aquestes dues zones les que el grup aglotina mes seguidors.

Actualment la banda esta treballant lo que será el seu nou disc mentres acaben la tercera part de la gira del disc “Si uno no se rinde” que s’acabara al festival Esperanzah l’octubre 2016.